top of page

Koferenca dhe Projekte

Why Choose Edu Act

WhatsApp Image 2023-07-18 at 12.46.10.jpeg

Tetova 

"Astrotourism - fostering STEM and SDG!"

Ne eventin "Astrotourism - fostering STEM and SDG!" në

Tetove u mbyll me suskes faza finale e projektit ne fjale mbeshtetur nga Western Ballkans Fund.

Image by Mailchimp

Online Tutoring

Teknologjia dhe Inovacioni në Mësimdhënien Online

Konferenca Online “Teknologjia dhe Inovacioni në Mësimdhënien Online” e cila mblodhi mësimdhënës nga Shqipëria, Kosova, Maqedonia, Mali i Zi, Kroacia dhe Amerika, rezultoi e suksesshme. Mësues e drejtues patën mundësinë të shkëmbejnë mes njëri-tjetrit metoda e eksperienca të suksesshme në mësimin online. Besojmë që të gjithë përfituam nga njëri tjetri dhe përfshirja në platformën e Edu Act siguron marrjen e resurseve në vazhdimësi.

Në këtë video mund te dëgjoni disa fragmente të shkëputura nga folësit e kësaj konference online.

Youtube Link: https://youtu.be/uL5Td70wvN4

Exoworlds

Paris

Përfundon me sukses projekti Global shkencor Name Exoworlds. Ishte Parisi ku u realizua eventi që bëri çertifikimin e emrit Arbër për planetin HD 82886b dhe emrit Illyrian për yllin rreth të cilit ai rrotullohet.

Shpresojmë të marrim bekimin e Galaktikës për t`u shtuar interesi për shkencën, dashuria për njëri - tjetrin dhe mbrojtjen planetit Tokë.

Faleminderit komitetit kombëtar të IAU Akadamia e Shkencave dhe Fakultetit të Shkencave të Natyrës për bashkëpunimin

Kenaqesi edhe pjesmarrja ne Konferencen e Parisit.

 

http://www.nameexoworlds.iau.org/albania

2 post 24 iau.jpg
post 20 f5.jpg

Tiran

Leaders of the Future

Ne eventin "Leaders of the Future" në

Qendra Rinore e Tiranës

 u prezantua Liga e Kodimit për të rinjtë nga Science on Stage Albania. Kishim kënaqësinë të mirëprisnim stafin e organizatës partnere IPYG nga Korea e Jugut, të cilët prezantuan projektin global për paqen

Coding the Future

Tiran

Workshopi " Coding the Future", me mësues dhe nxënës. Kodim dhe fizikë.

post 16 f3.jpg
f m post 3 ulqin.jpg

Ulqin

Panairi i Librit 18

Kënaqësi kur pushimet shoqërohen edhe me pjesmarrje në evente të rëndësishme për librin. Nga 3 – 8 Gusht ishte Panairi i Librit 18 në Ulqin me 45 Shtëpi Botuese nga Shqipëria, Kosova dhe Mali I Zi. Kënaqësi kur idetë e Shtëpisë Botuese ``EDU ACT Albania,, në librat e saj morën vlerësimin e merituar. Faleminderit organizatores së këtij eventi, Irena Toçi si dhe stafit të mrekullueshëm të EDU ACT Albania për punën dhe përkushtimin me librin.

Inovacioni dhe Shkencat ne Edukim

Tiran

Konferenca e pare me teme "Inovacioni dhe Shkencat ne Edukim", organizuar nga Qendra Inovative Kualifikuese Edu Act Albania, ku moren pjese mesues, nga Shqipëria dhe Kosova. Kjo konference, arriti pritshmerite e saj, duke finalizuar punen e mesuesve ne botimin shkencor me ISBN, duke u shtuar nje eksperience te suksesshme si dhe 7 pike ne dosjen e tyre. 

post 15 stem 1.jpg

Tiran

STEAM

Workshop ne STEAM me mesues dhe nxenes. 

Science 

Technology  

Engineering  

Art 

Mathematics 

Mësuesi dhe Inovacioni

Tiran

Konferenca e IV-t në Edu Act, "Mësuesi dhe Inovacioni"

Math Homework

Tiran

Mësuesi dhe Inovacioni

Kënaqësi kur rezultatet kalojnë pritshmëritë. Të shohësh mësues të përkushtuar, numri i të cilëve vjen vetëm në rritje nga konferenca e I-rë në të III-të, është shpërblimi më i mirë i punës së palodhur të stafit Edu Act Albania. Përgëzojmë të gjithë pjesëmarrësit nga Shqipëria, Kosova, Maqedonia dhe Mali i zi. Falenderojmë Science on Stage Europe për besimin e dhënë për realizimin e projekteve të Shkencës në Ballkan si dhe Ministrinë e Arsimit, Sportit dhe Rinisë, për mbështetjen në realizimin e këtyre projekteve. Jemi të sigurtë që numri i mësuesve të përkushtuar dhe novatorë do të jetë vetëm në rritje.

Mësuesi dhe Inovacioni

Tiran

Konferenca 6 "Mesuesi ne mesimdhenie" mblodhi mesues novatore nga Shqiperia, Kosova dhe Maqedonia te cilet paraqiten punimet dhe projektet e tyre te suksesshme. Evente te tilla, ndikojne pozitivisht ne zhvillimin profesional te mesuesve dhe rritjes se tyre ne performance.

6 post 21 kon 6.jpg
bottom of page